Dé kerstgeschenkentrends van 2020!

De kerstviering heeft Sinterklaas ruim ingehaald. Uit onderzoek blijkt dat in 2019 42% van de Nederlanders Sinterklaas met cadeaus viert, tegenover 53% die kerst met cadeaus viert. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat ruim 80% van de Nederlanders sowieso íets aan kerst doet. In lijn met deze trends groeit ook de populariteit van kerstgeschenken. Een extra manier voor werkgevers om waardering te tonen aan medewerkers. Maar om niet in herhaling te vallen met weer een themadoos gevuld door de groothandel en u de kans te geven uw medewerkers écht te verrassen, zetten we de drie grootste kerstgeschenkentrends van 2020 op een rij:

1. Speciaal uitreikmoment kerstgeschenken

De tijd dat uw naam door de secretaresse werd afgestreept en u een pakket van de stapel kon pakken is voorbij. Steeds meer bedrijven pakken het uitreiken van een kerstgeschenk anders aan. Een speciaal uitreikmoment draagt namelijk bij aan de beleving, de manier waarop je waardering aan medewerkers toont. Denk bijvoorbeeld aan een speciaal event, een kerstmarkt op kantoor of een goed aangeklede borrel.

2. Persoonlijke & duurzame kerstgeschenken

Een algemeen kerstgeschenk voor iedereen of simpelweg een bon geven zien we steeds minder. Anno 2020 draait het allemaal om persoonlijk. Zo kunt u bijvoorbeeld onderscheid maken tussen een pakket voor vrouwen en een andere variatie voor mannen. En persoonlijk sluit goed aan op het thema duurzaam. Naast dat u steeds vaker kunt kiezen voor fairtrade producten, is de kans veel groter dat een persoonlijk pakket echt gebruikt wordt door de medewerker en op deze manier ook duurzaam.

3. Augmented reality

Ieder jaar wordt er wel wat nieuws bedacht en dit jaar gaat ‘augmented reality’ de kerstgeschenken van Nederland veroveren. Producten krijgen bijvoorbeeld speciale labels of verpakkingen die u vervolgens scant met een mobiele telefoon. En dan kan er van alles gebeuren… Een kok die uitlegt hoe u een product kunt gebruiken of een waar kerstdorp dat tot leven komt. Met de technologieën van vandaag is (bijna) alles mogelijk!

Kersttrends 2020

Wilt u naast uw personeel verrassen met een origineel kerstgeschenk ook uw kantoor decoreren volgens de laatste kersttrends? Dat kan (en vinden wij leuk!). We hebben speciaal voor u zeven trends verzameld:
1. Mountain Lodge – Warm winters
2. Nature’s Gift – Romantisch landelijk
3. Wonderful Time – Cozy & traditioneel
4. Christmas Eve – Kerst op een Frans wijnlandgoed
5. Wild Glam – Dierenprintjes & warmte
6. Pink Forest – Sprookje in het bos
7. Under the Stars – Loft by night
Er kan dus veel als het om kerst gaat. Welke trend is uw favoriet?

Groot, groter, grootst

Wat we ook veel zien is dat kerstgeschenk groter en duurder worden, maar waarderen uw medewerkers dat ook? Of zitten ze opgescheept met een heleboel houdbaar eten die uiteindelijk over datum raken in de voorraadkast en een contactgril die verstoft in de gangkast? Zonde, want het kan ook anders. U kunt bijvoorbeeld uw medewerkers zelf hun kerstgeschenk samen laten stellen en tegelijkertijd verbinding en saamhorigheid creëren. Hoe? We vertellen het graag!

Vraag een offerte aan!